начало » Школа сомелье »

 

16 грудня 2005 року

ПРЕС - РЕЛІЗ

Третє засідання

ПРЕС – КЛУБУ „САМ СОБІ СОМЕЛЬЄ”

Тема : „Знайомство з виробництвом шампанського”.

Всеукраїнська Асоціація виноробів і сомельє та Перша в Україні Школа сомельє компаніїї „Мастер-класс” вперше для України розпочала програму „Прес-клуб” „Сам собі сомельє”.
Основна мета таких пізнавально-тематичних занять в приміщенні Школи сомельє – знайомство представників ЗМІ з виноробством та його продуктом – вином (як України,так і інших країн світу), підняття рейтингу українського вина та культури споживання цього напою в цілому, знайомство з іншими алкогольними напоями світу.
Третя зустріч Прес-клубу „Сам собі сомельє” розпочинається зі знайомства з виробництвом шампанського на прикладі відомого виробника в Україні – Одеського заводу шампанських вин.

В програмі зустрічі :
- теоретична частина (знайомство з виробництвом напоїв, представлених на зустрічі);
- знайомство з ТМ, яка презентується на даній зустрічі (виступ представника ТМ, показ відео і фото, місце ТМ на алкогольному ринку України і т.д.);
- практична дегустація груп напоїв;
- конкурси та вікторини з врученням призів;
- „сліпі” дегустації.

Коротка довідка :
До складу концерну „Оверлайн”, заснованого в 1994 році, входять Перший лікеро-горілчаний завод (ТМ „Мягков”, ТМ „Штурман”), Одеський завод шампанських вин (ТМ „Одеса”, ТМ „L’Odessika”),ТД „Південний” (Україна) і ТД „Мягков” (Росія).
Продукція концерну експортується більше ніж в 20 країн світу.В 2004 році ОЗШВ збільшив виробництво шампанського на 67 % в порівнянні з 2003 роком.
Сьогодні в структурі виробництва шампанського в Україні ОЗШВ займає 14 %.
Будівництво заводу відбувалося з 1898 по 1899 р.р. під керівництвом громадянина Франції Генріха Редерера.Суттєво, що спочатку завод спеціалізувався на виробництві шампанського по класичній технології, з багаторічною витримкою вина в пляшках. До цієї технології ОЗШВ повертається знову! В листопаді 2004 року закладена перша партія вина для трьохрічної витримки в пляшках, отож чекаємо листопад 2007 року!
Крім цього, вперше, зовсім недавно ОЗШВ випустив колекційний ряд сортових брютів : „Трамінер”, „Шардоне”, „Піно”, „Ріслінг”.
За підсумками 9 місяців 2005 року ОЗШВ виробив 393, 7 тис. дал. шампанського, що на 3, 1 тис. дал. більше, ніж було вироблено за цей період в 2004 році.

 

©Компания "Мастер-класс". Все права защищены