20 січня 2006
року
ПРЕС - РЕЛІЗ
Четверте засідання
ПРЕС – КЛУБУ „САМ СОБІ СОМЕЛЬЄ”
Тема : „Зимові вина (мадера, портвейн)”.
Всеукраїнська Асоціація
виноробів і сомельє та Перша в Україні Школа сомельє компаніїї
„Мастер-класс” вперше для України розпочала програму „Прес-клуб”
„Сам собі сомельє”.
Основна мета таких пізнавально-тематичних занять
в приміщенні Школи сомельє – знайомство представників ЗМІ з
виноробством та його продуктом – вином (як України,так і інших
країн світу), підняття рейтингу українського вина та культури
споживання цього напою в цілому, знайомство з іншими алкогольними
напоями світу.
Четверта зустріч Прес-клубу „Сам собі сомельє” розпочинається
зі знайомства з „Зимовими винами” на прикладі виробництва міцних
та десертних вин заводу марочних вин та коньяків „Коктебель”.
В програмі зустрічі
:
- теоретична частина (знайомство з виробництвом напоїв, представлених
на зустрічі);
- знайомство з ТМ, яка презентується на даній зустрічі (виступ
представника ТМ, показ відео і фото, місце ТМ на алкогольному
ринку України і т.д.);
- практична дегустація груп напоїв;
- конкурси та вікторини з врученням призів;
- „сліпі” дегустації.
Коротка довідка
:
Завод марочних вин та коньяків „Коктебель” був заснований як
радгосп-завод в 1944 році, а вже з 60-х років коктебельські
вина експортуються за кордон.
В 1966 році завод був нагорджений Орденом Трудового Червоного
Прапору.
Сьогодні ЗАТ „Завод марочних вин та коньяків „Коктебель” – одне
з найбільших виноробних підприємств України.В його арсеналі
6 Кубків Гран –Прі, більше 100 золотих та срібних медалей, отриманих
на міжнародних конкурсах. І це пояснюється не тільки унікальним
кліматом та вулканічними породами грунтів, але й самовідданою
працею виноробів та виноградарів.
Гордістю завода є найбільший в Європі „мадерний майданчик”,
де під теплим південним сонцем в дубовій бочці повільно дозріває
унікальне за своїми цілющими властивостями вино- мадера.
Крім цього завод виробляє високоякісні сухі вина, портвейни
та чудові десертні вина, як із європейських, так із місцевих
сортів винограду.
З 1970 року на заводі діє енотека (зібрання найстаріших вин
заводу, починаючи з 1944 року).
На сьогодні в коктебельській енотеці нараховується біля 500
тисяч пляшок унікальних колекційних вин.
В програмі четвертого засідання
Пресс-клубу «Сам собі сомельє» була проведена так звана "вертикальна"
дегустація портвейнів "Коктебель" врожаю різних років
за принципом:
а) від молодих до більш витриманих;
б) від білих до червоних.
Подібні дегустації – рідкість
навіть для серйозних виноробних компаній України, а на суд представників
більш ніж 15 ЗМІ виробник запропонував таки цікаву колекцію.
Портвейни білі врожаю: 2004; 1997; 1991; 1970 років, портвейн
червоний врожаю 2001 року. Десертні вина: Мускати 2004, 2003,
2000 років; Кагор врожаю 2003; Бастардо -- 2000 року.
На закінчення зустрічі були
проведені конкурси, вікторини та "сліпі" дегустації,
переможці яких отримали чудові призи від ТМ "Коктебель".